Ποιος λέει ότι η δημιουργία του “τέλειου τραπεζιού” είναι μόνο για σπέσιαλ περιστάσεις;

Όποιος και να το λέει είναι λάθος μιας και το να τρώτε ακόμα και με την οικογένεια ή τους φίλους σας σε ένα όμορφα φτιαγμένο και στολισμένο τραπέζι είναι υπέροχο.
Ένα όμορφα διακοσμημένο τραπέζι είναι εξίσου σημαντικό με το ίδιο το φαγητό και το κρασί που θα σερβιριστούν.


1. Απλή βάση. Ξεκινήστε διατηρώντας τη βάση σας απλή. Δεν χρειάζεται να είναι όλα πολύπλοκα και φανταχτερά. Ένα όμορφο τραπεζομάντηλο, ένα ιδιαίτερο σερβίτσιο και τα κατάλληλα διακοσμητικά θα συμβάλουν όλα μαζί στην δημιουργία του τέλειου τραπεζιού.


2. Έχετε ένα θέμα. Αν επιλέξετε το θέμα σας να είναι το φλοράλ τότε επιλέξτε τα σερβίτσια και τα διακοσμητικά σας με βάση αυτό. Αν επιλέξετε το θέμα σας να είναι “Χειμώνας” τότε επιλέξτε διακοσμητικά που παραπέμπουν εκεί.


3. Επιλέξτε τι χρώματα θέλετε να έχει το τραπέζι σας. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να συνδυάσετε χρώματα μεταξύ τους αλλά μην το κάνετε σε υπερβολικό βαθμό. Αν επιλέξετε, για παράδειγμα, τα παστέλ χρώματα τότε κινηθείτε προς απαλά ροζ, γαλάζια και λευκά.


4. Αποφύγετε τα πολύ ψηλά λουλούδια. Προκειμένου οι καλεσμένοι σας να μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον καλό είναι να αποφύγετε τα πολύ ψηλά λουλούδια πάνω στο τραπέζι


5. Βάλτε κεριά. Εκτός από το ότι μπορούν να είναι το κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο σε ένα τραπέζι, τα κεριά δημιουργούν και ένα όμορφο, ρομαντικό σκηνικό.


TIP: Δημιουργήστε μια όμορφη αντίθεση τοποθετώντας ένα κόκκινο τραπεζομάντηλο στην τραπεζαρία, και λευκά σερβίτσια. Δύο ασημί κηροπήγια μπορούν να γίνουν το κεντρικό στοιχείο του τραπεζιού. Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα συνδυάστε τα με μαχαιροπίρουνα με silver λεπτομέρειες για να υπάρχει ομοιομορφία στον χώρο και όχι πολυχρωμία.
Αν έχετε γυάλινο τραπέζι δεν χρειάζεται να καλύψετε όλη του την επιφάνεια με τραπεζομάντηλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε runners. Ένα μπλε τραπεζομάντηλο ή runners σε μπλε έντονο χρώμα ταιριάζουν πολύ με χρυσά διακοσμητικά στοιχεία και χρυσά μαχαιροπίρουνα.