Με κάθε αλλαγή καιρού και εποχής, το κάθε σπίτι χρειάζεται μια σχετική ανανέωση. Και αυτή την περίοδο από τη μία υπάρχουν στοιχεία που αναγκαστικά πρέπει να αποχωριστούμε, όπως τα βαριά χαλιά, τα βελούδινα μαξιλάρια και οι faux γούνες που ίσως χρησιμοποιούμε ως διακοσμητικά στοιχεία, ενώ από την άλλη η γενικότερη… ελάφρυνση της ατμόσφαιρας και του στυλ στη διακόσμησή μας είναι κάπως απαραίτητη για να μας αλλάξει και η διάθεση. Και ποιο είναι το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της άνοιξης; Μα φυσικά ο καλύτερος καιρός, οι μεγαλύτερες ημέρες και τα υπέροχα αρώματα της φύσης, αλλά ίσως το πιο “ζωντανό” και φρέσκο πράγμα που μας φέρνει η άνοιξη είναι τα πλούσια χρώματα! Γι’ αυτό και μια χρωματική ανανέωση στο χώρο μας μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε υπέροχα!


Με χρωματικές γεωμετρίες

Διάλεξε ένα σημείο του δωματίου που θέλεις να χρωματίσεις και σχεδίασε ένα πλαίσιο που αξίζει και ταιριάζει να χρωματίσεις. Ένα ακανόνιστο γεωμετρικό σχέδιο, θα δώσει έξτρα ζωντάνια στο χώρο!

Βάφοντας τις πόρτες

Είτε πρόκειται για την εξώπορτα, είτε για τις εσωτερικές πόρτες των δωματίων, πάντως η αλλαγή της απόχρωσής τους θα κάνει αμέσως το χώρο να δείξει εντελώς διαφορετικός! Επιλέγοντας ένα από τα αγαπημένα σου και πιο “ζωηρά” χρώματα θα καταφέρεις να… σπάσεις τη μονοχρωματική μονοτονία των τοίχων που τις πλαισιώνουν και θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Δημιουργώντας ένα κεφαλάρι


Αν το κρεβάτι σου αποτελείται μονάχα από τη θήκη του στρώματος και δεν διαθέτει κεφαλάρι, τότε έχεις στα χέρια σου μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξαντλήσεις όλη τη δημιουργικότητά σου! Σχεδίασε ένα πλαίσιο στον τοίχο όπου εφάπτεται το κρεβάτι και γύρω από αυτό και χρωμάτισε το με την αγαπημένη σου απόχρωση. Έτσι θα φτιάξεις τη συμμετρία του υπνοδωματίου, αλλά θα έχεις και τη stylish λύση που έψαχνες!

Χρωματίζοντας το τζάκι σου

Να, ένα σημείο που ποτέ δεν σκέφτηκες να προσθέσεις χρώμα! Και όμως, βάφοντας ένα τμήμα του τζακιού σου θα μπορέσεις να αλλάξεις εντελώς την όψη του και ταυτόχρονα να ανανεώσεις ολόκληρο το σαλόνι σου!

Βάφοντας τις οροφές

Η διακόσμηση των οροφών είναι αρκετά μεγάλη τάση τον τελευταίο καιρό. Επιλέγοντας, λοιπόν, την αγαπημένη σου απόχρωση για να βάψεις το ταβάνι του εκάστοτε δωματίου θα έχεις μία τέλεια πρόταση για κάθε χώρο του σπιτιού!