Το παιδικό πάρτυ  είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για ένα παιδί! Είναι μια ημέρα που περιμένει με ανυπομονησία αρκετές ημέρες πριν! Η προετοιμασία δεν είναι κάτι απλό! Όλοι μας θέλουμε να είναι όλα τέλεια, από τους στολισμούς μέχρι το φαγητό! Καλό θα είναι, λοιπόν, να οργανώνεται εγκαίρως για να μείνει αξέχαστο σε όλους: γονείς και παιδιά!


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά

Για το δικό σας καλό (και το καλό του σπιτιού σας!) φροντίστε να στρώσετε το τραπέζι, αλλά και όπου αλλού θεωρείτε εσείς σημαντικό, με πλαστικά τραπεζομάντιλα. Προστατεύουν από «άτυχες στιγμές» και είναι διαθέσιμα σε αμέτρητα σχέδια για να διακοσμήσετε τον χώρο με τους αγαπημένους της/του ήρωες! Επίσης σημαντικό είναι να προμηθευτείτε την κατάλληλη ποσότητα πλαστικών ποτηριών, πιάτων  και χαρτοπετσετών. Καλύτερα να πάρετε παραπάνω, παρά λιγότερα: και να μείνουν, θα τα χρησιμοποιήσετε στο επόμενο πάρτυ!


Διακόσμηση

Η διακόσμηση  ενός παιδικού πάρτυ δεν είναι ποτέ υπερβολική! Μην φοβηθείτε να το παρακάνετε: όσα περισσότερα, τόσο το καλύτερο! Οι συνδυασμοί είναι και εδώ αμέτρητοι και βασίζονται καθαρά στο γούστο σας και στο ύφος που θέλετε να πετύχετε!

Έχουμε και λέμε λοιπόν! Τα μπαλόνια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείπουν! Μπορείτε να βάλετε κομφετί την ώρα που τα φουσκώνετε, να τα ζωγραφίσετε με μαρκαδόρους ή να τα αφήσετε απλά … σκέτα! Αποφύγετε να βάλετε χρυσόσκονη διότι άμα σκάσουν θα λαμπιρίζει το σαλόνι σας για πολύ καιρό! Ακόμη, προμηθευτείτε τα κατάλληλα χαρούμενα καπελάκια αλλά και τα απαραίτητα τρίγωνα σημαιάκια (ή banners) που σηματοδοτούν τον … τόπο του πάρτυ!


Do It Yourself

Βασικό στοιχείο που θα κάνει το πάρτυ σας μοναδικό είναι οι χειροποίητες κατασκευές αλλά και η δημιουργική απασχόληση με απλά αντικείμενα. Υπάρχουν αμέτρητα πανεύκολα βίντεο στο διαδίκτυο που σας καθοδηγούν βήμα βήμα και με πολύ κατανοητό τρόπο. Μπορείτε να φτιάξετε φωτιστικά με χαρτί και κόλα, διακοσμήσετε τους τοίχους με καλαμάκια ή και να παίξετε το κάποιο ομαδικό παιχνίδι με αντικείμενα που θα βρείτε μπροστά σας! Όσο πιο πρωτότυπη είναι η διακόσμηση ή τα παιχνίδια, τόσο πιο αξέχαστο και μοναδικό θα είναι το πάρτυ!


Φαγητό

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το φαγητό. Τα παιδιά δεν ζητάν πολλά! Φτάνει να έχουν πατατάκια, μπόμπες, σαντουιτσάκια και αναψυκτικά. Για να κάνετε την διαφορά, μπορείτε να κόψετε ψωμί του τοστ σε σχήματα χρησιμοποιώντας τσέρκια κουζίνας (τα γνωστά «κουπάτ» σε σχήμα αστεριού, καρδιάς ή γραμμάτων ) ή απλά ένα μαχαίρι και λίγη φαντασία!


Για το τέλος

Φροντίστε να έχετε μικρά δωράκια για να δώσετε στα παιδιά στο τέλος του πάρτυ. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε! Μπορείτε να ετοιμάσετε μικρές τσαντούλες που μέσα θα βάλετε ζαχαρωτά, μικρά παιχνιδάκια ή ακόμα και σχολικά είδη! Είναι μία απλή συμβολική κίνηση που θα θυμούνται!