Το υπνοδωμάτιο σας είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο του σπιτιού σας! Ξοδεύετε περίπου το 1/3 της ζωής σας στην κρεβατοκάμαρά σας και γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να είναι κατάλληλα διαμορφωμένη ώστε να σας ηρεμεί! Παρακάτω σας παραθέτουμε μικρά tips για να ανανεώσετε την κρεβατοκάμαρά σας με ελάχιστο κόστος.


1. Οργανωθείτε και ξεκαθαρίστε

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ανανεώσεις χώρων, ένα μεγάλο μέρος της πραγματικής προετοιμασίας περιλαμβάνει απλά να απαλλαγούμε από περιττά πράγματα που γεμίζουν το δωμάτιο. Σας καταλαβαίνουμε, θέλετε να διαβάσετε πριν κοιμηθείτε. Αλλά χρειάζεστε μια ολόκληρη στοίβα βιβλίων στο κομοδίνο; Βάλτε τα βιβλία που έχετε διαβάσει πίσω στην βιβλιοθήκη σας ή απλά δωρίστε τα! Είναι επίσης ευκαιρία να απαλλαγείτε από αχρησιμοποίητα ρούχα, παλτά και παπούτσια αλλά και να ξεδιαλύνετε τις παλιές μαξιλαροθήκες, σεντόνια ή πετσέτες που δεν χρησιμοποιείτε πια.


2. Βάψτε τους τοίχους

Το βάψιμο των τοίχων είναι ένας επίσης φθηνός τρόπος να αλλάξετε τον συνολικό χαρακτήρα του υπνοδωματίου. Προσπαθήστε να βρείτε ένα χρώμα που να ενισχύει την ατμόσφαιρα που θέλετε να πετύχετε στο υπνοδωμάτιο σας. Ζεστό και φιλόξενο, ελαφρύ και μοντέρνο ή φωτεινό και minimal; Υπάρχουν χιλιάδες χρώματα για να διαλέξετε. Και θυμηθείτε, εάν το χρώμα δεν σας καλύπτει, μπορείτε πάντα να το ξαναβάψετε!


3. Αλλάξτε κουρτίνες

Το «ντύσιμο» των παραθύρων είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο στο υπνοδωμάτιο. Οι κουρτίνες , οι περσίδες και οι σκιάσεις μπορεί να είναι πολύ ακριβές, οπότε πρώτα αποφασίστε τι είδους κάλυψη χρειάζεστε και στη συνέχεια να πράξετε ανάλογα. Οι λευκές κουρτίνες είναι απλές, φθηνές, ταιριάζουν με σχεδόν οποιοδήποτε στυλ. Αν χρειάζεστε κουρτίνες συσκότισης, που εμποδίζουν το φως, σκεφτείτε black out κουρτίνες σε ανοιχτά χρώματα.


4. Κρεμάστε την τέχνη που αγαπάτε

Το υπνοδωμάτιο, μετά από το σαλόνι, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να κρεμάσετε τα έργα τέχνης που σας εκφράζουν περισσότερο. Είτε πρόκειται για έργα ζωγραφικής, χαλιά μεταξιού, γλυπτά ή παιδικά σχέδια, αξιοποιήστε στο έπακρο ότι χώρο έχετε στον τοίχο. Αν προτιμάτε μια πιο minimal διακόσμηση, επιλέξτε ένα ή δύο κομμάτια που σας αρέσουν περισσότερο.


5. Επιλέξτε τα κατάλληλα λευκά είδη

Τα κλινοσκεπάσματα σας θα πρέπει πρωτίστως να είναι άνετα και στη συνέχεια να είναι stylish. Αφού επιλέξετε το είδος υφάσματος που σας ταιριάζει, μετά αποφασίστε ποια απόχρωση ταιριάζει με τα έπιπλα, τους τοίχους αλλά και τις κουρτίνες. Εάν δεν έχετε μεγάλη φαντασία, φροντίστε τουλάχιστον να επιλέξτε σετ κρεβατοκάμαρας που περιλαμβάνουν σεντόνι, κατωσέντονο, μαξιλαροθήκες  και παπλωματοθήκη  για να πετύχετε το σωστό ταίριασμα!


6. Δώστε σημασία στον φωτισμό

Εάν το δωμάτιό σας είναι από μόνο του ευήλιο τότε είστε αρκετά τυχεροί! Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείτε να επωφεληθείτε από λίγες σωστά τοποθετημένες λάμπες που αυξάνουν την φωτεινότητα χωρίς να φωταγωγούν υπερβολικά το υπνοδωμάτιο. Τα πορτατίφ  κομοδίνου ή τα φωτιστικά δαπέδου είναι μια θαυμάσια λύση για ομοιόμορφο φωτισμό, συνήθως σε πολύ λογική τιμή, που μπορούν να δώσουν νέα πνοή στο δωμάτιο.