Ώρες έμειναν από το πρώτο κουδούνι! Τα προαύλια θα γεμίσουν και πάλι με παιδικές φωνές με τα πρωτάκια να έχουν την τιμητική τους! Εάν λοιπόν το παιδί σας ανήκει στην προηγούμενη ηλικιακή ομάδα, καλό θα είναι να πάτε προετοιμασμένοι! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά tips ώστε να γίνει η πρώτη μέρα στο σχολείο ακόμα πιο ευχάριστη και εύκολη!


Προετοιμαστείτε!


Η προετοιμασία είναι το κάτι σημαντικό στην περίπτωση μας. Ένα παιδί που θα δει για πρώτη φορά το νέο του σχολείο είναι λογικό να νιώθει ανασφάλεια, ακόμα και φόβο. Μπορείτε να επισκεφτείτε περιμετρικά τον χώρο ή το προαύλιο την προηγούμενη ημέρα ώστε το παιδί να νιώθει οικειότητα. Προτιμήστε η επίσκεψη να γίνει με τα πόδια. Και μόνο που θα δει την απόσταση από το σπίτι, θα νιώσει αμέσως μια αίσθηση ασφάλειας.


Πείτε του ιστορίες!


Διηγηθείτε του μερικές ιστορίες από την πρώτη ημέρα στο σχολείο. Μπορεί να είναι τελείως φανταστικές ή να βασίζονται και στην δικιά σας πρώτη ημέρα! Το παιδί θα ταυτιστεί και θα ξέρει τι να περιμένει! Σε περίπτωση που δεν είστε αρκετά δημιουργικός, υπάρχουν παιδικά βιβλία που μπορείτε να συμβουλευτείτε.


Να είστε θετικοί!


Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγχώσετε το παιδί σας! Οι δικές σας ανησυχίες πρέπει να παραμείνουν δικές σας! Ξεκινήστε μία εποικοδομητική κουβέντα, και συζητήστε σοβαρά τους φόβους και τις ανησυχίες του παιδιού. Επισημάνετε τα θετικά σημεία του σχολείου, όπως οι νέες φιλίες, τα παιχνίδια, οι εκδρομές αλλά ταυτόχρονα επισημάνετε ότι θα πρέπει να ακούει τον δάσκαλο, να σέβεται τους συμμαθητές σου και να παραμένει ήσυχος εν ώρα μαθήματος!


Ώρα για ψώνια!


Με την καθοδήγησή σας, αποκτήστε την ιδανική σχολική τσάντα, την κασετίνα  με τον αγαπημένο του ήρωα και τα τετράδια  που του αρέσουν! Συνεχίστε τις αγορές με απλά πράγματα όπως γόμες, μολύβια, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους  ακόμα και αυτοκόλλητα! Και μόνο που θα κληθεί να διαλέξει από μόνο του, θα νιώσει αρκετά μεγάλο και υπεύθυνο! Εκτός από σχολικά, κάντε την πρώτη ημέρα στο σχολείο ακόμα πιο εντυπωσιακή με το να αγοράσετε καινούρια ρούχα, παπούτσια αλλά και κάποιο συμβολικό δώρο όπως ένα παιχνίδι ή ένα κουκλάκι!


Έφτασε η μέρα!


Σηκωθείτε νωρίτερα, απολαύστε ένα πλούσιο πρωινό και βάλτε στην τσάντα του το αγαπημένο του σνακ! Συζητήστε τις τελευταίες λεπτομέρειες και δώστε του να καταλάβει ότι όσο θα είναι εκεί, θα βρίσκεται σε καλά χέρια. Θυμίστε του ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ζητήσει την βοήθεια του δασκάλου για οτιδήποτε τον απασχολεί.


Photoshooting!


Μια εικόνα , χίλιες λέξεις. Μην ξεχάσετε την πρώτη φωτογραφία, της πρώτης ημέρας! Είναι μια στιγμή που θα θελήσετε να θυμάστε για πάντα! Το φόντο μπορεί να είναι το σχολείο, το προαύλιο ακόμα και οι πρώτοι του συμμαθητές. Κάθε χρόνο μπορείτε να φωτογραφίζετε την «πρώτη ημέρα» κάθε τάξης ώστε να δημιουργήσετε ένα υπέροχο album.


Η πρώτη ημέρα στο σχολείο αποτελεί μια «γιορτή» και πρέπει να αντιμετωπισθεί σαν κάτι τέτοιο. Με σωστή προετοιμασία, θα είναι ακόμα πιο εύκολο! Δεν μένει παρά να περιμένετε την επιστροφή του παιδιού σας από το σχολείο και να ακούσετε τις εντυπώσεις του!