Ο πλήρης οδηγός για να επιλέξετε το κατάλληλο μαξιλάρι ύπνου!

Η επιλογή του κατάλληλου μαξιλαριού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σας και να σας κάνει να ξυπνάτε πιο ξεκούραστοι.


Αν έχουμε κοιμηθεί καλά το βράδυ, η επόμενη μέρα μπορεί να είναι ωραιότερη! Το μαξιλάρι μας παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Ένα σωστό μαξιλάρι όχι μόνο επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου, αλλά και το πόσο καλά ξεκουραζόμαστε και γεμίζουμε με ενέργεια.


Προτείνεται να αλλάζουμε μαξιλάρι περίπου κάθε 12 με 18 μήνες. Οποιοδήποτε μαξιλάρι έχει κλείσει τα δύο χρόνια, έχει έρθει η ώρα να το… αποχωριστείτε!


Προσδιορίστε το στιλ του ύπνου σας

Ο κύριος ρόλος του μαξιλαριού είναι να ευθυγραμμίζει το κεφάλι και τον λαιμό με τη σπονδυλική σας στήλη, ενόσω κοιμόμαστε. Κατά πάσα πιθανότητα όλη μέρα κοιτάτε την οθόνη του υπολογιστή σας ή το κινητό στο χέρι σας, κάτι που προσθέτει επιπλέον βάρος στον αυχένα σας. Ξεκουράστε τον ευθυγραμμίζοντάς τον σωστά.


Ο τρόπος που κοιμάστε, καθορίζει το είδος της υποστήριξης που χρειάζεστε οπότε ας ξεκινήσουμε από αυτό:


Εάν κοιμάστε ανάσκελα

Αν κοιμάστε ανάσκελα, μην προμηθευτείτε μαξιλάρι που σπρώχνει το κεφάλι σας υπερβολικά μπροστά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πιάσιμο στον αυχένα σας το πρωί. Ένα πάχος 10 εκατοστών είναι ιδανικό.


Εάν κοιμάστε μπρούμυτα


Εάν κοιμάστε μπρούμυτα, επιλέξτε ένα μαξιλάρι πολύ λεπτό και μαλακό

Συνήθως είστε πιο άνετα χωρίς καθόλου μαξιλάρι, αφού ο λαιμός σας ξεκουράζεται σε μια ουδέτερη θέση. Αν όμως νιώθετε ότι το χρειάζεστε, επιλέξτε ένα πολύ λεπτό και μαλακό.


Εάν κοιμάστε στο πλάι


Ανήκετε στην πλειοψηφία και συγκεκριμένα στο 69% των ανθρώπων. Η στάση αυτή δημιουργεί μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα αυτιά και τους ώμους σας, γι’ αυτό και χρειάζεστε ένα ιδιαίτερα σκληρό και χοντρό μαξιλάρι.


Επίσης, η γέμιση μετράει

Τα μαξιλάρια μπορούν να είναι γεμισμένα με οτιδήποτε. Ένα μαξιλάρι θα πρέπει πάντα να είναι άνετο και εύκολο στο πλύσιμο και τη συντήρηση.


Επίσης είναι σημαντικό να είναι δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό τον χειμώνα, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι συνθετικό. Οι πιο δημοφιλείς γεμίσεις μαξιλαριών είναι οι εξής:


-Γέμιση με πούπουλα

-Γέμιση με φτερά και πούπουλα

-Γέμιση με πολυεστέρα

-Αφρός μνήμης

-Λάτεξ

-Μάλλινα/βαμβακερά


Μην σκέφτεστε μόνο το κόστος, μιας και ένα ακριβότερο μαξιλάρι δεν θα είναι αναγκαστικά καλύτερο (ή κατάλληλο) για εσάς, και τις περισσότερες φορές μπορείτε να βρείτε μια πολύ καλή επιλογή, χωρίς να χρειαστεί να αδειάσετε το πορτοφόλι σας. Δείτε εδώ τις επιλογές του Homecorner.