Πώς να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά ρούχα

Οι περισσότεροι από εμάς αυτό το Σαββατοκύριακο, θα αναδιοργανώσουν τις ντουλάπες με τα χειμωνιάτικα ρούχα και τη φύλαξη των καλοκαιρινών.

Τι πρέπει να προσέξετε για να φυλάξετε τα ρούχα σας με υγιεινό τρόπο, έτσι ώστε να αποφύγετε δερματικές αλλεργίες, ειδικά στα παιδιά.


1. Πλένουμε τα ρούχα

Πρέπει πάντα να πλένουμε και να στεγνώνουμε καλά τα ρούχα πριν τα αποθηκεύσουμε. Κατά το τελευταίο πλύσιμο της σεζόν, προσθέτουμε μισή κούπα μαγειρική σόδα ώστε να ενισχύσουμε τη δράση του απορρυπαντικού ενάντια στα παθογόνα βακτήρια που κρύβονται στα ρούχα μας.


2. Προσέχουμε το χώρο αποθήκευσης

Ιδανικά, θα πρέπει να τοποθετούμε τα ρούχα σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Οι σοφίτες και τα γκαράζ είναι πολύ ζεστά το καλοκαίρι, ενώ το υπόγειο έχει υπερβολική υγρασία. 


3. Χρησιμοποιούμε σκούρες σακούλες

Θα πρέπει να αποφεύγουμε τις χάρτινες συσκευασίες αποθήκευσης, καθώς επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στο σκόρο, τα τρωκτικά και τα ζιζάνια που καταστρέφουν τα ρούχα μας. Προτιμούμε τις σκούρες πλαστικές σακούλες που προστατεύουν παράλληλα τα ρούχα μας από τον ήλιο.


4. Τοποθετούμε φύλλα μαλακτικού

Υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά φύλλα εμποτισμένα με μαλακτικό, τα οποία προστατεύουν τα ρούχα από την υγρασία και τη μούχλα, ενώ διατηρούν την όμορφη μυρωδιά τους. Παράλληλα, αποτρέπουν τα έντομα να πλησιάσουν τα ρούχα μας.


5. Αποφεύγουμε τη ναφθαλίνη

Η ναφθαλίνη είναι πλέον ξεπερασμένη στην αποθήκευση των ρούχων. Μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένο γαρύφαλλο σε συνδυασμό με λεβάντα και κέδρο. Αυτός ο συνδυασμός δίνει στα ρούχα μας υπέροχο άρωμα και τα προστατεύσει από τα έντομα.