Συμβουλές διακόσμησης που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε την μεγάλη διαφορά!



1. Στις μεσογειακές χώρες, όπως η Ελλάδα, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ταιριάζουν καλύτερα οι λευκοί τοίχοι, καθώς δημιουργούν πιο ανάλαφρο και φωτεινό αποτέλεσμα. Ωστόσο, αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα δούμε ότι οι κάτοικοι των ηλιόλουστων αυτών χωρών αγαπούσαν πολύ το χρώμα και τολμούσαν εκρηκτικούς συνδυασμούς, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι τα σκούρα χρώματα προσδίδουν πολυτέλεια.


2. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παντρεύονται πολλές διαφορετικές υφές, χρώματα, μοτίβα και στυλ. Αν μιλάμε μόνο για δύο συνοδευτικά μαξιλάρια μπορείτε και πάλι να επιλέξετε την αντίθεση, θα πρέπει όμως να συνδέονται με κάτι άλλο μέσα στο δωμάτιο (τις κουρτίνες, το χαλί, την ταπετσαρία στις πολυθρόνες κ.λπ.).


4. Ο συνδυασμός πολυτελών με ευτελή ή μοντέρνα υλικά είναι η σύγχρονη προσέγγιση του τι θεωρείται «design». Για παράδειμα, ένα ξύλινο τραπέζι συνδυάζεται με ένα χαλί από μετάξι ή καρέκλες από plexiglass ή ένα δερμάτινο καναπέ δημιουργώντας μια πρακτική σύνθεση αποτελούμενη από ένα όμορφο, ανθεκτικό τραπέζι και οικονομικές εύκολα καθαριζόμενες καρέκλες.


5. Ενα φωτιστικό το οποίο είναι κρεμασμένο είτε πολύ ψηλά είτε πολύ χαμηλά αλλάζει όλη την ατμόσφαιρα του δωματίου. Ενα μέτρο περίπου απόσταση από την επιφάνεια της τραπεζαρίας φωτίζει επαρκώς το δείπνο και δεν σκληραίνει τον χώρο.


6. Στη διακόσμηση έχει ενδιαφέρον να συναντάς το αναπάντεχο. Ετσι, π.χ., ντύστε με μια ταπετσαρία μια μεσόπορτα (στο διάδρομο), την ντουλάπα, ακόμα και το ταβάνι.