Τελικά τι πρέπει να περιέχει η Τέλεια Τσάντα Παραλίας;


Κάθε καλοκαίρι αναρωτιόμαστε τι πρέπει να έχει μια τσάντα παραλίας για να είναι οργανωμένη και να περιέχει όλα όσα μπορεί να μας χρειαστούν.


- Έυρεση κατάλληλης τσάντας
Πριν ξεκινήσετε να γεμίζετε την τσάντα σας θα πρέπει να έχετε βρει μια στο σωστό μέγεθος ώστε να χωράει όλα τα απαραίτητα. Φροντίστε, βέβαια, εκτός από το μέγεθος, να είναι και σε ένα σχέδιο που να ταιριάζει με το μαγιό και τα ρούχα που φοράτε συνήθως στην παραλία.

- Πετσέτες
Ποτέ μην παίρνετε μόνο μια πετσέτα στην παραλία. Δεν είναι σωστό να σκουπίζεστε με την ίδια πετσέτα στην οποία κάθεστε. Συνήθως οι πετσέτες που κάθεστε γεμίζουν με άμμο και μικρόβια και γι’ αυτό καλύτερα να μην έρχεστε σε επαφή με αυτές όταν είστε βρεγμένοι από τη θάλασσα.

- Φαγητό και νερό
Είτε έχετε σκοπό να μείνετε λίγη ώρα στην παραλία είτε πολλή, καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι και να παίρνετε μαζί σας σνακ αλλά και νερό που θα έχετε παγώσει στην κατάψυξη για να παραμείνει ώρες κρύο είτε ένα θερμός. Αν έχετε πολλή ώρα στη διάθεσή σας προμηθευτείτε με σαλάτες και φρούτα!


- Προστασία από τον ήλιο
Τρία πράγματα χρειάζεστε για να προστατευτείτε από τον ήλιο: Γυαλιά ηλίου, καπέλο και αντηλιακό. Μην παραλείψετε κανένα από τα τρία και βεβαιωθείτε πως θα κάθεστε την περισσότερη ώρα σε σκιά. Επίσης, μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό 20 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο για να προλάβει να απορροφηθεί από το δέρμα και να δράσει.

- Ώρα για διάβασμα και χαλάρωση
Περιοδικά, βιβλία, tablets και κινητά αποτελούν απαραίτητα "εργαλεία" για την παραλία καθώς θα σας κρατήσουν απασχολημένους και θα μπορείτε έτσι να διαβάσετε τα νέα ή να χαλαρώσετε με το αγαπημένο σας βιβλίο χωρίς πίεση και άγχος.

- Παιχνίδια και φουσκωτά
Η παραλία μας προδιαθέτει για παιχνίδια και άρα βρείτε μερικά που δεν πιάνουν χώρο και πάρτε τα μαζί σας για να παίξετε με τους φίλους σας.

- Πορτοφόλι
Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το πορτοφόλι σας γιατί συνήθως στις οργανωμένες παραλίες οι ξαπλώστρες χρεώνονται ενώ επιπλέον συνήθως χρειάζεται να αγοράσετε κάποιο ρόφημα.

- Μαγιό
Μπορεί να φοράτε ήδη το μαγιό σας αλλά καλό είναι στην παραλία να έχετε και ένα δεύτερο μαγιό. Οι μύκητες που αναπτύσσονται στο σώμα μας όταν μένουμε για πολύ ώρα με βρεγμένο μαγιό μπορεί να μας ταλαιπωρούν μετά για μήνες. Οπότε πάρτε ένα δεύτερο μαγιό αλλά και ρούχα για να αλλάξετε, αν τα ρούχα που φορούσατε αρχικά βραχούν.

- Κρέμα για κάψιμο ή τσίμπημα
Ποτέ μην πάτε στην παραλία χωρίς να είστε απόλυτα οργανωμένοι. Ακόμα κι αν είστε βέβαιοι πως δεν πρόκειται να καείτε πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας μια κρέμα after sun αλλά και αλοιφή για τσιμπήματα. Μερικές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάζουμε γι'αυτο καλό είναι να είμαστε πάντοτε οργανωμένοι.