Επιτέλους έφτασαν οι μέρες που αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι δε θα φορέσουμε ξανά, μέχρι του χρόνου, τα παλτό, πουλόβερ μας και κάθετι πολύ “χειμωνιάτικο”.



Ήρθε η ώρα που πρέπει να πάρουμε την απόφαση να αποθηκεύσουμε τα χειμωνιάτικα μας για να κάνουμε χώρο για τα χρωματιστά ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά που θα μας συνοδεύουν τους επόμενους μήνες.

Παρακάτω θα βρούμε 8 tips για την αποθήκευση των χειμωνιάτικων ρούχων!


Και επειδή αυτή η διαδικασία φαντάζει για πολλούς δύσκολη δείτε 8 tips που πρέπει να γνωρίζετε και θα κάνουν την αλλαγή αυτή πιο εύκολη!

-Ξεκινήστε ξεκαθαρίζοντας ποια ρούχα θα φυλάξετε και ποια θα κρατήσετε στην κάτω ντουλάπα σας. Τα τζιν παντελόνια, τα λεπτά πουκάμισα, τα αθλητικά είδη, κάποιο μπουφανάκι και 2-3 ζακέτες φοριούνται όλο το χρόνο και ίσως σας χρειαστούν κρατήστε τα και αυτή την εποχή.

-Καθαρίστε όλα όσα θα φυλάξετε. Μπορεί να θεωρήσετε περιττό το να πλύνετε κάτι που θα φορέσετε μετά από ένα χρόνο και να σκεφτείτε να το αφήσετε για τη στιγμή που θα τα κατεβάσετε αλλά είναι πολύ σημαντικό να είναι όλα καθαρά. Ακόμη και ρούχα που δεν έχετε φορέσει αλλά έχουν έρθει σε επαφή με φορεμένα ρούχα και τις μυρωδιές τους πρέπει να πλυθούν, μυρωδιές και ιδρώτας, κρέμες σώματος ή αρώματα μπορούν να εξελιχθούν μετά από τόσους μήνες στο πατάρι ή την ντουλάπα, σε κίτρινους λεκέδες ή ακόμη και μούχλα. Πολύ σημαντικό επίσης είναι τα ρούχα σας να έχουν στεγνώσει καλά, γιατί αν έχουν υγρασία όταν τα αποθηκεύσετε θα αναπτύξουν μυρωδιές και μούχλα.

-Ξεχωρίστε ποια ρούχα δε φορέσατε καθόλου όλο το χειμώνα και τον προηγούμενο. Είναι πιθανό να τα ανεβοκατεβάζετε από ντουλάπα σε ντουλάπα χωρίς να τα φορέσετε ποτέ, οπότε να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας και να κρατήσετε μόνο ότι στα αλήθεια πιστεύετε πως θα χρησιμοποιήσετε. Χαρίστε τα υπόλοιπα σε συγγενείς, φίλους ή φιλανθρωπικές οργανώσεις. Θα κάνετε κάποιους ανθρώπους χαρούμενους και ταυτόχρονα θα εξοικονομήσετε χώρο.

-Επενδύστε σε θήκες ειδικές για ρούχα και αποθηκεύστε σε αυτές διπλωμένα τα παντελόνια,τα πουλόβερ, τις μπλούζες και τις ζακέτες. Προσοχή, μην κρεμάτε τα πουλόβερ ακόμη και αν έχετε χώρο γιατί θα ξεχειλώσουν. Διπλώστε τα και αποθηκεύστε τα με τα υπόλοιπα ρούχα.

-Θα ήταν χρήσιμο να φυλάξετε σε χωριστές θήκες τα πολύ χοντρά σας ρούχα και αυτά που φοριούνται το φθινόπωρο έτσι ώστε να τα κατεβάσετε εύκολα τα μισά όταν έρθουν τα πρώτα κρύα.

-Για παλτό, μπουφάν, κοστούμια και πουκάμισα αγοράστε ειδικές όρθιες θήκες και αποθηκεύστε τα κρεμασμένα ώστε να μη χάσουν τη φόρμα τους.

-Αερίστε τους χώρους που θα φυλάξετε τα ρούχα σας και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν υγρασία. Αν θέλετε να ενισχύσετε τη “μόνωση” των επίπλων σας μπορείτε να τους “στρώσετε” αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα. Ακόμη ένα tip για να κρατήσετε μακριά την υγρασία είναι να δέσετε κιμωλίες με μια κορδέλα και να τις κρεμάσετε στη ντουλάπα σας. Αυτές θα απορροφήσουν την έξτρα υγρασία.

-Χρησιμοποιήστε κάποιο φυσικό αντισκωριακό για να προστατέψετε τα ρούχα σας. Υπάρχουν τόσες εναλλακτικές που δεν χρειάζεται να αγοράσετε χημικές ουσίες. Νούμερο ένα επιλογή είναι η λεβάντα. Βάλτε σε τούλι ή χειροποίητα πουγκιά αποξηραμένη λεβάντας και τοποθετήστε τα ανάμεσα από τα ρούχα σας. Φυσικές εναλλακτικές λύσεις είναι επίσης το γαρύφαλλο (μπαχαρικό), τα κομματάκια πλάκας σαπουνιού, οι αποξηραμένες φέτες λεμονιού και τα κομμάτια από ξύλο κέδρου. Είναι σημαντικό να ανανεώνετε τα φυσικά σας αντισκωριακά σε κάθε αλλαγή εποχής.