Θέλετε να μάθετε όλα τα μυστικά για να καθαρίζετε το μπάνιο σας πιο αραιά και να διατηρείτε καθαρό σαν την πρώτη μέρα; Ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τα 7 tips που θα σας λύσουν τα χέρια!


Στεγνό καθάρισμα μετά το μπάνιο
Τοποθετήστε ένα πανί ή μια μικρή πετσέτα πάνω από το τηλέφωνο του μπάνιου και όταν τελειώνετε το μπάνιο σας ή όποιος από την οικογένεια τελειώσει τελευταίος θα πρέπει να περάσει όλες τις επιφάνειες που βράχηκαν με το πανάκι.


Κρεμάστε τις πετσέτες σας σε γατζάκια
Οι πετσέτες του μπάνιου στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα όταν είναι κρεμασμένες από γαντζάκι. Αποφύγετε να διπλώνετε τις πετσέτες που έχουν βραχεί και προτιμήστε να φτιάξετε μια σειρά από γαντζάκια στον τοίχο για να κρεμάει ο καθένας τη δική του πετσέτα.
 

Επιλέξτε το κατάλληλο απορρυπαντικό
Υπάρχουν απορρυπαντικά που έχουν την κατάλληλη σύνθεση ώστε να διατηρούν το μπάνιο σας καθαρό για περισσότερες μέρες. Για να μην χρειάζεται να καθαρίζετε το μπάνιο σας μέρα παρά μέρα φροντίστε να βρείτε απορρυπαντικά με μεγάλη διάρκεια ύστερα από την εφαρμογή. Εναλλακτικά μπορείτε να ρίχνετε λίγο οινόπνευμα στην μπανιέρα και στην τουαλέτα μέρα παρά μέρα και να ξεπλένετε μετά από 2-3 λεπτά.


Καθαρίστε το τηλέφωνο του μπάνιου
Μια καλή λύση για να καθαρίσετε το τηλέφωνο του μπάνιου χωρίς καθόλου κόπο είναι να δέσετε μια πλαστική τσάντα με λευκό ξύδι βάζοντας μέσα το τηλέφωνο. Αφήστε το για όλη τη νύχτα δεμένο κατά αυτόν τον τρόπο και το πρωί τρίψτε λίγο με μια οδοντόβουρτσα. Όλα τα άλατα και οι βρομιές θα απομακρυνθούν πανεύκολα.


Βάλτε μαντηλάκια καθαρισμού δίπλα στον νεροχύτη
Μια πολύ καλή λύση που θα σας γλυτώσει από πολύ τρίψιμο και ταλαιπωρία είναι να έχετε μαντηλάκια καθαρισμού δίπλα στον νεροχύτη του μπάνιου. Έτσι θα μπορείτε να καθαρίζετε κατευθείαν οτιδήποτε πέφτει στον νεροχύτη όπως οδοντόκρεμα ή προϊόντα μακιγιάζ.


Ψεκάστε την κουρτίνα σας
Για να μην γεμίζει η κουρτίνα σας με μούχλα, άλατα ή υπολείμματα σαπουνιού, μπορείτε να την ψεκάζετε με ένα σπρέι που περιέχει χλωρίνη. Αφήστε το να στεγνώσει καλά και η κουρτίνα σας θα έχει αποκτήσει ένα προστατευτικό στρώμα που θα εμποδίσει για λίγο τη δημιουργία μούχλας και αλάτων.